Monday, June 29, 2009

The Real Ms. Pink

 
Inilah Ms Pink yg sbnr.. mukan aku tau!!! tudung pink, baju pink, kasut pink, tote bag pink. handbag ngan suar jek mukan kaler pink.. FYI, sbnrnya handphone dia pun kaler pink.!! (kang x pasal aku kene debok klu amik gambo dpn2 dia) ni br sorang, yg 2 org lagik x lama lagik aku letak dlm ni.. sorang under age sorang lagi dah ber age2.. muahhahhahaha nntkan episod 2 The Real Ms Pink..

Yayyyyy!!! dah dpt kasut sukan.

Dsbbkan aku nak pegi PAC pd 4/7 di INTAN, Wilayah Timur.. so kene la beli kasut sukan (mmg aku nak beli pun).. so abg aku yg baik hati pun bwklah pegi JUSCO, pilihkan dan bayokan... hehhehhehhee dlm pd nak pilih tu, abg siap tunjuk kasut sukan kaler pink... huhuhuhuu mintak nyawa aku xmo pakai!!! akhirnya kami bersepakat pilih yg kaler putih ade kelabu & biru.. nsb baik!!! fuuhh lega. tp pastu dia siap pesan.. "ayg, kasut ni nnt jgn pakai seminggu je tau!!! pasni kene rajin2 bwk gie jogging.." muahhahahhahaa anyway thanks abg.. ayg, xmo jnji! tp insyallh, ayg try k.

Ku sangka plastik, rupenye2 tulen!!

Jumaat lepas, lepas balik keje aku singgahla opis abg aku... masa melangakh masuk tu mata aku trus tertancap kat satu gubahan bunga nii.. dlm hati aku :: wahh chanteq nyer!!! sekonyong2 aku trus terjah gubahan munger nii.. suprise!!!! muka segar koo... adoiiiii, aku mkn teruja!! puas aku belek, tilek, teneng dr segnap sudut..seyes chanteq..dan munge yg mcm munge lily tp yg ade kaler pink tu tersgt lah harummmmm.. dan sejenak aku terpikir sayang nyer la munga ni ditnm, kemudian di petik akhirnya menunggu masa nak layu jek. betapa susahnye la org nak jaga munge ni.. dan aku pasti jugak kerajaan kiter menghabiskan puluhan ribu RM tuk hiasan gubahan munger camni tiap kali ade keraian.. pikir2kanlah..


p/s: sbnrnya aku kecewa. sbb aku x dpt bwk balik munge ni. bkn org pejabat abg aku ni x bg (dorang siap offer lagik klu nak).. tp abg aku ckp dah tak chanteq sbb dah layuuu... hadduiiiiii keciwa sungguh aku!!!!!!

Pastri & Milo 0

jemput mkn!!! hari ni sarapan dgn pastri.. cam owang putih lak rasanya.. muhaahhahha yg bulat tu pai ayam & cendawan.. yg empat segi tu puff sayur. ade kentang ngan kari jek.. sedap!!!

Thursday, June 25, 2009

Pada pandangan mata daku ianya menarik.


aku skew kete ni. korang tgk petak parking tu, boleh masuk lagi sebijik kete ni.. aku rasa cam mudah jek sbb klu takat nak berpoya2, pegi keje pastu kene ngadap jammed gegiler. senang nak nyelitkan? klu saper yg dok umah bertingkat2 tu bwk masuk dlm lif trus, parking dpn pintu umah.. muahhahahaha

Lori tanki tau.. tp mcm panjang lebih kurang kete jek.. comeii nyer.. siapakah pemandu beliau adakah secomei beliau?? (pinjam ayat Ain The Keluang man)

klu kanopi camni kita panggil arabian canopy.. abis skang ni payung nak panggil aper? arabian umbrella?? muahhahhaa yg aku pasti tu payung ade nama HSBC (payung free kowt).. muahahhahhaha

Cakoi & Nescafe 0

 
Kuih cakoi 3 singgit dan nescafe 0.. yuhuuuuuu nikmat cakoi ni still panas!! aku mkn plain jek xde kaya ade sambal dan xde gula.. x suka. lembut bangett deh kue ni!!! sarapan pagi masa cuaca mendung2 gitew.. heaven!!! penekanan prinsip, eating is leisure ye...

Wednesday, June 24, 2009

Watak sampingan.. tp penting!

siapa tgk cite katun The Incredibles? best kan citer dia, aku skew Jack-Jack baby tu.. huhuhuu ni antara katun feverat aku. anak sedara aku yg bedua tu panggil citer ni ayah gemok. boleh??? muahahhahaha
so masih ingat lagi dgn hero kat atas ni, yg leh jadikan air kepada ais... siap boleh meluncur bagai.. kan dia besfren Mr Incredibles. nama dia frozone. bygkan klu ade hero camni skang kat Msia.. aku rasa xde la bisness org jual air batu tu. air batu abis jek call frozone.. muahahahahhaha pastu ade plak yg gie daftar trademark ABC Super Hero (sbb beli ais ngan frozone)... apa aku merepek neh..
oleh kerana ituew.. aku nak mendedikasikan gambo kat bawah ni kepada semua peminat The Incredibles... layannnnn!!!!

amacam sama tak???? klu disney nak wat filem citer ni, hrp dorang panggil lah bdk ni gie casting yee.. inilah objektif utama entry ni sbnrnya.. muahahhahhahaa (gelak gatal bakal super hero). ayuh, kita melompat bintang!!!

Nasi Lemak Kukus Sambal Kerang & Teh Susu (Boh 3 in 1)

Sarapan merangkap mkn tghari aku.. nasi dia keras, timun pahit, smbal ok... rating keseluruhan bedal jek klu dah lapooo... boleh?????

Transformasi diriku...

Oleh krn skang ni tgh demam gambaq Transformers.. dan lanjutan dr entry Kak Linda pasal hal2 transformasi ni (kak linda, osh tumpang publisiti sket ye).. so aku pun nak lah story pasal transformasi aku neh.. dr saiz M ke saiz XXL huhuhuuu.. dasat nehhh!!!!
kat atas ni 3 gambo pasport aku, so korang bleh tgk betapa slim nyer aku dulu.. muahhahahaaha dah yg semestinya betapa chanteq nyer daku huhuhuhuhu (setatmen tak sedor diri neh) mula dgn gambo yg paling kiri sblm masuk U (gambo kat matrix card), then masa sem 3, yg paling kanan ni setahun lebey lps grade.. gambo aku betul2 lepas grade ade, tp malas nak scan.. nntlah aku mintak ngan abg aku, dia amik gambo tu sbb dia ckp that's my best picture.. tu yg gie intvw trus dpt keje.. muahhahaahha dr berat bdn 70kg ke 83 kg pastu skang 95 kg.. adoiiiii temokk gilerrr aku nehh huhuhuhuu


p/s: gambo latest kat sidebar tu (diriku).. that one amik masa bulan 4 lepas. chanteq????? hmm tu sbb makeup jek, makeup makes perfect... huhuhuhu

Dari email: Keistimewaan Bulan Rejab

Hari ini 24 Jun 2009, merupakan hari pertama dalam Bulan Rejab. Bulan Rejab adalah bulan Allah swt. Diriwayatkan bahwa Rasulullah saw telah bersabda, "Ketahuilah bahawa bulan Rejab itu adalah bulan ALLAH swt, maka:”

1. Barang siapa yang berpuasa 1 hari dalam bulan ini dengan ikhlas, maka pasti ia mendapat keredhaan yang besar dari ALLAH swt,

2. Dan barang siapa berpuasa pada tanggal 27 Rejab / Isra' Mi'raj ( Isnin, 20 Julai 2009) akan mendapat pahala seperti 5 tahun berpuasa,

3. Barang siapa yang berpuasa 2 hari di bulan Rejab akan mendapat kemuliaan di sisi ALLAH swt,

4. Barang siapa yang berpuasa 3 hari yaitu pada tanggal 1, 2, dan 3 Rejab (24, 25, 26 Jun 2009) maka ALLAH swt akan memberikan pahala seperti 900 tahun berpuasa dan menyelamatkannya dari bahaya dunia dan seksa akhirat,

5. Barang siapa berpuasa 5 hari dalam bulan ini, insyaallah
permintaannya akan dimakbulkan Allah swt...InsyaAllah

6. Barang siapa berpuasa 7 hari dalam bulan ini, maka ditutupkan 7 pintu neraka Jahanam dan barang
siapa berpuasa 8 hari maka akan dibukakan 8 pintu syurga,

7. Barang siapa berpuasa 15 hari dalam bulan ini, maka ALLAH swt akan mengampuni dosa-dosanya yang telah lalu dan menggantikan kesemua kejahatannya dengan kebaikan, dan barang siapa yang menambah (hari-hari puasa) maka ALLAH swt akan menambahkan pahalanya."

Sabda Rasulullah saw lagi :"Pada malam Mi'raj, saya melihat sebuah sungai yang airnya lebih manis dari madu, lebih sejuk dari air batu dan lebih harum dari minyak wangi, lalu saya bertanya pada Jibril as "Wahai Jibril untuk siapakah
sungai ini?"

Maka berkata Jibrilb as "Ya Muhammad sungai ini adalah untuk orang yang membaca selawat untuk engkau dibulan Rejab ini."

Dalam sebuah riwayat Tsauban bercerita :"Ketika kami berjalan bersama-sama Rasulullah saw ke sebuah kubur, lalu Rasulullah saw berhenti dan beliau menangis dengan amat sedih, kemudian beliau berdoa kepada ALLAH swt. Lalu saya bertanya kepada beliau "Ya Rasulullah, mengapakah engkau menangis?" Lalu beliau bersabda"Wahai Tsauban, mereka itu sedang diseksa dalam kuburnya dan saya berdoa kepada ALLAH swt, lalu ALLAH swt meringankan atas mereka."

Sabda beliau lagi "Wahai Tsauban, kalaulah sekiranya mereka ini mahu berpuasa satu hari dan beribadah satu malam saja di bulan Rejab nescaya mereka tidak akan disiksa di dalam
kubur." Tsauban bertanya "Ya Rasulullah, apakah hanya berpuasa satu hari dan beribadah satu malam dalam bulan Rejab sudah dapat mengelakkan dari seksa kubur?"

Sabda beliau "Wahai Tsauban, demi ALLAH Zat yang telah mengutus saya sebagai nabi, tiada seorang muslim lelaki dan perempuan yang berpuasa satu hari dan mengerjakan solat malam sekali dalam bulan Rejab dengan niat karena ALLAH swt, kecuali ALLAH swt mencatatkan baginya seperti berpuasa satu tahun dan mengerjakan solat malam satu tahun."

Monday, June 22, 2009

Majlis pertunangan aku....

 
inilah antara cebisan2 kenangan masa majlis pertunangan aku..maaflah buat yg lama menunggu, aku upload gambo.. entah naper aku tak brapa teruja nak upload gambo nihh.. mungkin krn gambo2 nyer yg tidak chantek dsbbkan camera aku yg cam siottt.. so korang tgklah gambo ni yee.. klu rajin tinggalkn lah jejak kat komen tu. (seyes xde mood neh)

Friday, June 19, 2009

Menang & Tonton Transformers: Revenge Of The Fallen

Pg td aku singgahla ke 7Eleven sblm masuk opis hajat dihati nak beli BH sbb nak undi novel HSP.. tetiba ternmpk plak form contest nii.. so grab lah satu bacala syarat dia.. syarat dia mudah sgt beli Munchy's Mini 2 paket dah leh join.. pastu lekat resit 7E kat form tu kendian jwb soklan mmg mudah gilee.. pastu anto.. modal RM3.oo campo ngan setem 30 sen.. klu menang dpt tiket free 2 keping tgk kat GSC.. tu yg aku skew tu.. aku saje je try.. biskut pun aku skew mkn. pd aku ini satu pelaburan.. muahahhahahhaha (patut kew?)
nielah rupe borang peraduan tu..
dah siap nak anto.. (snap gambo smbil mkn biskut ni)

Zinger Burger & Chezzy Wedges

 
tringin nak mkn zinger.. tp entah.. aku pandang jek kfc tiap kali lalu.. mcm malas plak.. naper la ku nii???

Thursday, June 18, 2009

Kisah otoman, doktor & rasaksa???

Baru2 ni menantu makcik aku kena gie kursus, jd dsbbkan xde org nak anto anak2 dia gie nursery dan husband dia pun keje shift... tibalah masanyer bdk2 ni dianto ke rumah nenek nya... maksud nya dok ngan aku skali lahh.. aku ske lyn dorang bercerita... bla bla bla bla.. pastu plak rasa cam nak pitam.. si kakak celoteh nyer no 1, adik plak oklah.. tp tang nak jd otoman tu aku x larat.. huhuuuu bleh sakit2 bdn dibuatnyer.. tp mmg best klu dorang ade!!!

::KISAH SATU::
Suatu pagi, tgh aku bersiap2 nak pegi keje.. tiba2:
Kakak: *mak yong2, mak yong nak pegi keje ke?
Aku: yee nak pegi keje la ni..
Kakak: mak yong, pegi keje xde pakai lipstik kew?
Aku: nnt dah smpi opis mak yong pki la.. (umo dia br 4 thn k)
Kakak: mak yong2, kakak rasa kan, makyong cam dah kurus lah.....
Aku: oh yeke???? (dgn muka ceria gilerrr)
Kakak: yeeeee (konpiden nyer setatmen)
Aku: ohh..Thanks.. (terharu masa tu)
Kakak: mak yong, nnt klu mak yong balik keje, Mak yong belikn kakak laksa dgn kek yg ade durian tu.. (pastu dia senyum kat aku)
Aku: ?@#$*& ??????? (masa ni br aku phm) huhuhuhuhu
_________________________________________
::KISAH DUA::
Masa tgh tengok tv.. dan aku baru balik keje, so nak rehat2lahh..
Kakak: makyong, tadi kan adik dia tolak kakak..
Aku: (smbil pndng adik) adik tolak kakak ye td?? naper tolak kakak?
Adik: kakak bla bla bla bla (dia ckp dgn pelatnyer yg kakak mula dulu.. so kakak dah buat dahi dia sakit <<< tunjuk dahi ni)
Aku: kakak wat adik yee???
Adik: hmm.. kakak wat..
Aku: sian nyer otoman mak yong nii.. (aku tiup2 lah dahi dia tu)
Adik: adik otoman... (hiyak hiyak << wat action)
Kakak: makyong2... kakak nnt dah besar nak jd doktor, pastu bwk kete katak kaler pink.. (yg ni plak tiba2 terjah)
Aku: ok adik otoman, kakak doktor, mak yong???
Kakak & Adik: Rasaksa!!!!
Aku: ????@#$%&???? (sian aku kan??) huhuhuhuu
___________________________________

wlu mcm maner pun dorang.. aper pun dorang ckp kat aku... aku still syg kat dorang.. huhuhuu ni mukan anak sendiri lagik.. klu anak sendiri xtaulah camner haru biru nyer aku...



*Mak yong = Mak Long


Membaca budaya wawasan...

 

Mari kawan kita membaca
Mari rakan, timba ilmu dengan membaca
Inilah perjuangan, sambutlah seruan
Jadikan Membaca Gaya Wawasan


Everybody!
Take a book and read
To gain knowledge, everyone has to read
Let's reach out, open up your mind
Let's make reading, a lifestyle of Wawasan


lagu yg secara otomatis akan bernyanyi2 dlm pale aku biler nmpk situasi kat atas tuu.. kempen membaca kebangsaan yg klu tak silap sejak thn 2002 lagi dah mula.. ini antara kempen wajib yg akan dilaksanakan oleh kerajaan setiap thn.. nmpknya kempen ini berjaya la kan.. antaranya kita boleh lihat serbuan pengunjung ke pesta buku di pwtc bbrp bln lepas dan kekerapan pesta buku sebegini diadakan.. siapa ckp org malaysia x suke membaca???? cuma teguran yg aku slalu dpt  ialah masyarakat kita ni byk yg terjebak dgn membaca bahan2 fiksyen shj..klu yg ilmiah tu kurang sikit.. ya atau tidak aku tak pasti..  tp tepok dada tanya kehendak masing2 (poket pun kene intai2 gak) muahhahahhaha
p/s: kesian kat akak yg berdiri tu... smpi terlentok2 kat tiang tu...

Monday, June 15, 2009

Pegi JB

Sabtu lepas (13.06.2009) aku memenuhi jemputan kawin rakan seperjuangan zaman kat U dulu.. kene pegi Jb plak tu.. ni first time aku smpi JB. huhu berpandukan map yg sememangnya x brapa membantu.. aku & kwn aku Huda pusing satu Jb dulu baru smpi ke Larkin (Tmn Dato Onn).. muahhahhaha lawak pun ade.. tp akhirnya dsbbkan map yg hampeh ni, aku dpt tgk Tmbk Johor, Spore (wlu dr seberang selat), dpt lalu kwsn istana Johor.. agak best gak Jb ni.. muahhahahhaha tp sayang aku dan Huda xleh nak meronda2 kat Jb ni, sbb nyer kitorang balik ke Kajang petang hari Sabtu jugak..
________________________________________

Citer Pegi JB

Skang ni aku nak citer pasal perjalanan yg memakan masa 3 jam nii.. masa on d way pegi alhamdllh jln ok.. traffic lancar, mugkin sbb aku bertolak dr rumah seawal 8.20 pagi. banyak benda yg menarik perhatian aku antaranya nya.. berselisih dgn lori yg full load bwk durian.. muahhahahaa kitorang duk dlm kete yg beraircond (for sure x mukak tingkap kan).. tp yg bestnya kitorang still boleh lagi menikmati bau durian dr lori kat depan tu (asap dia punyalah hitam).... aku siap boleh berangan lagik. klu lah lori ni tergolek, aku selamatkan durian dulu rasenyer.... muahhahahhaha
lepas tu kitorang berselisih plak ngan lori bwk tembikai.. huhuu.. dia main punggah trus masuk lori, xde letak dlm bakul, peti ke haper.. x plak tembikai black beuty (feveret aku neh) tergolek2 kat kat tgh2 highway nii.. agaknyer klu dah tergolek2 tu sempat tak aku nak selamatkan..huhuhuuhuu

_______________________________________

Citer Balik Kajang

Pukul 4 ptg kitorang bertolak balik ke Kajang.. yg best nyer bila balik kitorang ikut signboard KL jek.. pastu susur masuk ke highway dr Bandar Dato Onn.. siap kitorang berangan lagik, mesti toll dia murah sikit dr masa mula2 dtg.. smpi kat toll Bangi.. dgn penuh debaran, skali PLUS charge RM38.70 gak.. ceh..
tp perjalanan balik nehh dah x brapa best.. sbb aku dah letih.. tp kwn aku sgt superb huhuhu boleh bwk pegi balik..kuar jek dr toll RM2.10 (aku x dpt ingt toll ape) kat Jb tu hujan turun punya lah lebat.. tp smpi simpang ke sedenak jek ujan trus benti.. tp lepas tu all the way balik.. sejuk sgt best.. nmpk mcm berkabus sepanjang jln (tp aku rasa cam jerebu pun ade gak)...
(gambo ni x brapa clear)

______________________________________

Dssbkan aku dan Huda dah letih.. so kitorang benti lah kat R&R Machap (Machap ni kat area mana kat Johor?).. smpi2 kat R&R ni aku seyes melongo.. huhu canggih ade escelator.. huhuhu toilet pun dlm tmn.. siap ade kedai eskrim baskin, ade kopitiam, pastu lak gerai mkn dia mcm kat food court.... seyes best.. tahniah pada PLUS sbb R&R ni sgt best.. toilet dia sgt byk dan bersih.. aku rasa lebih 20 pintu..
perjalanan balik ni amik masa 3jam 45minit.. sbb kitorang benti kat Machap. so smpi umah Huda 7.45ptg.. huuhuhuhu perjalanan yg letih tp menyeronokkn.. Huda lepas ni kita pegi A'Famosa nak tak??? (mcm dekat jek kan?) muahahhahahhaha

Sunday, June 14, 2009

Selamat Pengantin Baru Elly & Najib

Elly ni kwn sekelas aku masa belajar kat UMS dulu (kwn satu course la kan). skang dia dah jd env health officer kat Johor. so husband dia si Najib (sgt friendly orgnya) org Johor. Kenduri yg aku pegi ni, kenduri sblh lelaki. sblh pompuan minggu lepas kat Kedah. So lyn jelah gambo ni k.
Ni la gambo pengantin baru (yg baju biru tu kwn aku Huda namanya)
Ni kek kawin dorang (nak highlite nehh kek ni kaler pink k) muahhahhahha
Ni kete yg bawak dorang (ade bear lagik kat depan tuew.. comeii)
Aku dan Huda (cute kan kwn aku nehh) muahhahaha

Friday, June 12, 2009

Akhirnya merasa gak aku...

baru2 ni aku kene tonsil.. so x dpt la nak mkn durian.. tp smlm aku dpt gak merasa sikit.. sepupu aku bwk blk durian dr segamat @ muar. x pasti lah aku kan.. huhuhuhu eating is leisure. sedap gilerrr.. dapat mkn siket pun jadilah.. pastu punyala byk aku minum air.. hmmmm takut sakit lagik. so korang layan jelah gambo2ni yee..

makuda aku kopek.. aku kat sebelah amik gambo.. muauhahhahaha (keji gile)
yg dlm tupperware tu wat mkn.. wat dlm pinggan tu wat tempoyak..

Timbunan buku..

Skang aku dok ngan mak sedara aku, so skang ni dia nak pindah umah. jadi aku pun kene ikut pindah umah skali. benda pertama yg aku kene kemas adalah buku2 aku yg bertimbun tu..
so aku pun pegi beli kotak kat Tesco RM42.90. aku beli yg ade roda saiz 47 liter tinggi 50cm camtu. aku beli dgn harapan nnt aku leh sumbat benda lain dlm kotak tu selain buku aku..
so aku pun mulalah mengemas buku2 aku. korag tengoklah lambakan buku2 aku ni.. bykkan?
jadik aku pun susun la buku2 aku ni masuk dlm kotak plastik tu.. susun2 punya susun skali muat2 jek dlm kotak tu.. masa tu br aku perasan ya allah byk nyer buku2 aku. belom lagi yg aku tinggal kat umah abah aku kat klang, campo dgn 2 kotak yg aku x unpack lagi (dr sabah dan masa aku benti keje dr KFC). knp aku tak unpack kotak2 tu sbb lemari buku kat umah abah aku dah muat nak tmpung buku2 aku smer.. so skang ni aku tmbh lagii..hadduii camner aku nak angkut buku ni nnt lepas kawin..
 
 
klu diikutkan aku ade 9 buah buku yg kazen aku pinjam dan dorang x pulangkan lagi.. klu dorang pulang jek buku tu dan aku masukkan dlm kotak ni sure kotak2 dah xde ruang kosong lagik!! ni bencana yg aku tempah sendiri. skang aku tpikir lak camner nak angkut buku ni.. huhuhu berat lahh

Tuesday, June 9, 2009

Tgk kasut dia..

Pg td masa lepas aku turun bas, pastu jln kaki nak pegi LRT. so aku ternmpklah seorang remaja perempuan(dgn kwn2 nyer) berbaju putih yg agak jarang, berseluar ketat, bertudung hitam (tak kisahlah pesen aper dia nak pakai kan). tp yg paling best kasut dia, ade reben kat blakang. pada aku kasut dia chanteq, cuma aku rasa kasut ni x sesuai dipakai dgn seluar pnjng atau skirt pnjg. mcm gambo kat atas ni, x sesuai kan? lagipun aku tgk dak pompuan ni pki dia jd cam susah nak jln, xtaulah dia x besa kew, kasut tu nak tercabut kew, atau dia br lepas tepelecok (kasut pinjam kew). muahahhahhaa klu kasut ni dipakai dgn mini dress mesti chanteq banget.. tp syg, yg pasti org bertudung xleh nak pki mini dress, yg dah terang2 lagi berspotlite nak tunjukkn kaki kan???


p/s: sempat lg aku snap gambo ni masa tgh jln blakang bdk2 neh.. hrp2 xde yg pasan lahhh!! muahhahahhahha

Ekspresi dirimu sayangku!

diatas adalah projek org yg kurang keje. so aku watla kolaj gambo abg aku neh.. (jgn dia marah aku sudah).. muahhahahha abg inilah tanda penghargaan ayg pada abg. boleh???? (mengong dah aku ni) ila cayang abg.. muahhahahhahah (tawe miang >> kak sue ckp). aku nak tawen huhuhuhuhu

Monday, June 8, 2009

Kamus Bergambar yg sgt menarik.

Masa pesta buku yg lepas, aku mencari kamus bergambar yg suatu masa dulu aku jumpe masa aku masih lagi blajar kat UMS. tp malangnya xde. tetapi aku jumper yg lebih baik dr ape yg aku dok idamkan bertahun2. This is my best find sepanjang pesta buku di pwtc diadakan. harga dia plak RM135.00 lepas dpt 10% diskaun. tp kamus ni sgt lah berat dan tebal, jenuh aku jinjit smbil merambu tgk buku lain. aku tunjuk dgn sepupu aku trus dia bg duit suruh belikan.. katanya simpan tuk anak2 aku. tp hakikat nya kamus ni mmg best sbb bg aku dia mmg membantu (sbb aku x brapa pandai sgt dgn nama2 benda ni). dah tau nama dia, nak sebut bukak lah kamus yg besa kita guna, tgklah nak sebut camner.. tamat masalah aku.


Ni muka depan dia.
ni sebahagian dr bab kesukaan aku selain bhgian tulang dan organ2 manusia.
ni part yg aku failed masa mula2 pegi mkn at hotel. sudu & garfu yg mcm2 jenis tu xtau nak guna bila. muahahhahha (kat dlm ni ade bg tau). termasuklah dgn mcm2 jenis pisau dan cookery yg kita x penah gune seumur idup (tp klu tgk channel AFC slalu jumpe).
jenis2 kolar baju. yg kita tau turtle neck, V neck, round neck. yg lain tu sebut dan describe yee.. nama xtau..
tgklah part beskal ni.. aku x abis lagi menelaah. muahhahahhaha


tiap2 mingu aku mesti akan bukak kamus ni wlupun sekadar 15 minit, aku mesti blajar benda baru dan perkataan baru. sbb skang aku rasa cam best plak ade kamus ni.selain yg korang tgk kata atas ni, kamus ni ade byk bahagian mknn, sukan, geologi, binatang astronomi, kenderaan dan mcm2 lagilah. kemudian setiap bahagian itu akan dipecahkan kepada sub2 topik cth klu pakaian (aksesori, kasut, baju kanak2, kot, pakaian dalam) dan hentah2 aper2 lagilah. klu nak tau dgn detail korang kene beli la kamus ni.. muahahhahhaa

Sarapan pagi aku..

Nasi kerabu (beli kat akak yg meniaga depan CM). sedap! nasi dia sedap, ikan dia yg paling sedap. tp klu aku lmbt smpi opis mmg x dpt la nak merasa mkn nasi kerabu. sbb nasi dia laku cepat sgt abis..bila nak dpt mkn lagi.. keropok kat atas tu aku yg letak k.

Friday, June 5, 2009

Truly

Girl, tell me only this
That Ill have your heart for always
And you want me by your side
Whispering the words Ill always love you

Bridge:
And forever I will be your lover
And I know if you really care
I will always be there

Now I need to tell you this
Theres no other love like your love
And i,as long as I live,
Ill give you all the joy
My heart and soul can give

Bridge:
Let me hold you
I need to have you near me
And I feel with you in my arms
This love will last forever

Chorus:
Because Im truly
Truly in love with you girl
Im truly head over heels with your love
I need you, and with your love Im free
And truly, you know youre alright with me


p/s: bila la abg aku nak nyanyi lagi utk aku.. berangan la aku nehh

Spa ikan.. best

yg ni masa first time aku try kat Tesco Kajang. aku bayo RM15 utk 30minit. Sgt Best. abg aku pun sukerr. mula2 kaki aku geli gilerr cam kene geletek. sbb ikan dia cam sepoloh ari x mkn gelejoh giler mengeremun kat kaki aku. aku plak cam seram2 jek tgk sbb aku takut dia gigit jari kaki aku... tp lama2 ok sbb ikan tu cam tlg urutkan kaki aku plak... mula2 nak buat 20 minit jew (takut jari ilang punya pasal), pastu tmbh lagi 10 minit. lepas 30 minit kulit kaso kat kaki aku cam lembut sikit dah. benda ni merileks kan pale otak pun ye jugak..

yg ni 2nd time aku kat Fisho Fish Spa kat Merto Point Kajang. tempat ni mahal sikit. mmg grand bila masuk, tp alahhh ikan dia cam dah kenyang.. nak xnak je gigit. nsb baik ade offer klu tak mmg aku xmasuk.. cuma lepas ni aku dah x pegi kat sini lagi.. aku pegi yg kat Tesco tu, lagi best.. (akak indon yg jaga tu pun cool jek).


cuba korang bygkan klu ikan beramai2 kerumun kat satu bdn kita.. kat ketiak, celah pelipat kaki, tengkuk, peha, perut.. muuahhahahha aku x mampu, aku x thn geliiii. tp rasanya ade dah spa yg offer boleh rendam satu bdn kat KL ni tp kene pki bikini kowt. (cam klu aku masuk ikan tu x gigit sbb dia takut tgk aku pki bikini!!!) hahhahahhaha. Gilerrr.

Aku nak makan eskrim kat Gelato Fruity

Yg kuning tu perasa mangga. yg purple tu dragon fruit. yg putih tu star product dorang perasa durian belanda. eskrim neh rasanya dia mmg truely rasa buah, betul2 boleh rasa tektur buah tu.. muahahhahha yg ni kombinasi feveret aku.
Blog Widget by LinkWithin