Tuesday, May 26, 2009

Mengantuk nya aku ...

comeii kan anak kucen neh nguap.. cuba aku yg nguap.. (kuang adab sungguh aku neh)

Aku asyik menguap jew dr pagi tadi.. mcm x cukup tdo jew.. tp hakikat nyer aku dah tdo 6 jam. xkan lah nak tdo smpi 10 jam baru cukup.. alahai. klu nak cukupkan tdo 8 jam tu susah lahh sikit, weekend br dapat.. skang aku mudah jadi mengantuk sangat pastu jadi lesu. mmg rasa xlarat. tadi aku ade baca kat tenet.. dia kata klu rasa mengantuk jee.. antara sebab2 nyer adalah:

1. tak cukup tdo (mcm best je kan tilam neh, aku tdo 6 -7 jam sehari)
2. Kurang minum air suam (aku minum 2 liter satu ari, kurang lg kew?)
3. Kurang amik gizi yg byk serat (aku mkn merapu jew.. ok lepas neh byk mesti mkn buah & sayur)

4. Kerap bersenam at least 45 minit sehari/ 2 kali seminggu (hahhahahha yg ni mmg aku x suka buat)

kesimpulannya, mmg padan muka aku slalu ngantuk dan lesu.. jadi klu nak cergas dan sihat... majulah sukan utk negara..

Monday, May 25, 2009

Sehari beronggeng di ZOooo Negara

masa aku tadika dulu, cegu ade bwk aku gie zoo. tp aku x ingat sangat lahh.. yg aku ingat aku x dapat mkn karipap dan aku dah pecahkan bekas kaca mak aku yg sangat chanteqq...(bekas karipap tu lah). disebbkan itu, aku memilih nak melawat zoo negara sekali lagi dgn cik abg aku. aku menghabiskan 5 jam dlm zoo ni.. kitorang x menggunakan khidmat trem tp memilih berjln kaki. huhuhuhuu letih mmg letih dah lama aku xwat camnii.. tp mmg best. aku pegi 29.3.2009 hari ahad. org mmg ramai lahh.. tp still ok. siap boleh terjumpa kwn dr RAMFC (myARMS & family). sayang aku terlepas persembahan binatang (dolphin) pukul 3.00 pm. cuma diingatkan jgn beli mknn kat dlm tu sbb mmg mahal.. aku bwk bekal air dr umah.. jom layan gambo yg aku amik, kbtulan ngan camera baru aku Lumix FZ28. huhuuuu layaaannnn...

Otoman kene botakkan pale.. nak tgk???

Ni dia otoman tiga @ gaia @ max aku..
Nama penuh : Iman Naufal / adik
dia panggil aku anyongg.. (mak yong)
Ni muke bila kene botakkan pale..(seposen jek muke)

paklang tolong mesinkan... maklang tolong pegang..
nmpknya maklang dah xleh nak pegang.. so mami dtg tlg plak..

nenek dtg bwk bedak.. nak bg diam.. sbb dia cakap gatal amiiiii...

merembes lagikk...

....

.....

......


xde gambo dah... sbb aku pun kena tlg pegang dia skali.. otoman lah katakan!!! hahhahahhahhah
Blog Widget by LinkWithin