Tuesday, August 11, 2009

Aku & Lagu 2

Aku dan lagu bahagian ke-2, aku tak bercadang utk buat smbngan entry sblm ni. Tp ni semua gara-gara nak carik lagu Irwansyah - Camelia.. membuatkan aku jadi pengunjung setia utube sepanjang minggu lepas smpi ke hari nie.. tp mungkin rezeki aku la kan.. hari nie aku terjumpa satu video lagu kesukaan aku suatu masa dulu.. dan hakikatnya sehingga kini aku mash lagi menggemari lagu tersebut. humming lagu irwansyah dah pun berhenti, pada saat mata aku tertancap pada tajuk lagu "old school" faveret ni.. apa kata korang join aku nyanyi lagu ni.. enjoy the song ye..
______________________________________


______________________________________

Matahari - Maya

Terbit sinar mentari
Saban hari
Mengejut mimpi
Dari lena
Riang kenari
Di cemara
Mengusik sukma


Bunga-bunga matahari
Anggun mekar
Di taman sari
Warna jingga
Suntingan hati
Bagai tanda
Kasih bersemi


Hangatnya sinaran
Walau getir ku tempuh dugaan
Menyahut wawasan
Ku pohonkan segunung harapan


Bangkitkan citramu insan
Dalam diam menyambung warisan
Sekilas sinar mentari
Melewati di senja menanti


_____________________________________

Maya penyanyi lagu ni adalah, Maya yg berlakon cite Anak Betong slot lagenda kat TV3.. so Maya ni memulakan karier dia sebagai penyanyi., tp aku xtaulah sbb aper dia benti menyanyi pastu jd pelakon.. tp pd aku suara Maya sgtlah sedap didengar dan lagu ni mmg hit sekitar thn 1995 (klu aku x silap) sbb masa tu aku baru darjah 5.. yg menyanyi sekali ngan Maya baju merah tu Noreyn Aziz & kakak dia..


Sumber: Sini, Sana

2 comments:

The Hobbit Frodo said...

maya??? huhuhuhu ...

Farah Jasni said...

errkk.. kanda x sukew kew??? maya ni, dinda rasa dah konsider evergereen lahh.. 1995-2009.. 14 thn dah umur lagu ni.. muahhahahhahhaa

Blog Widget by LinkWithin